Om prosjektet

Birdwatch.tv har som mål å promotere fugleliv og gjøre det tilgjengelig for et nytt publikum, samt øke fuglekikkeres interesse verden over for norske fugledestinasjoner.

Vi lar publikum følge fugler gjennom direktesendt video og lyd og presenterer det hele på en attraktiv måte på Internett. Dermed kan (fugle)turister og andre nysgjerrige oppleve livet i et fuglefjell direkte i sin egen stue, på sin mobil eller på sitt nettbrett. Bak tjenesten står selskapene Biotope og Cloudware.

Biotope er Norges første og eneste arkitektkontor med spesialkompetanse på fugler og fuglekikking. Selskapet engasjerer seg i "pro natur"-prosjekter og designer fugleskjul, leskur, naturstier, utendørs amfiteater samt mye mer. De utarbeider destinasjonutviklingsstudier, utstillinger og arrangerer workshops. Selskapet utvikler nye konsepter for å oppleve natur og dyreliv. Arkitektur er et verktøy for å beskytte og fremme fugler, dyreliv og natur.

Cloudware er et lite IT-konsulentselskap som søker å løse større teknologiske utfordringer. Selskapet spesialiserer seg på utvikling av gode brukeropplevelser på Internett hvor åpne standarder og skytjenester står sentralt. Dette muliggjør moderne web-applikasjoner og andre "Apps" med avansert funksjonalitet som håndterer mye trafikk og store datamengder.

Sammen har selskapene utviklet birdwatch.tv, en komplett løsning fra a til å som lar deg oppleve livet i et fuglefjell i din egen stue. Løsningen består av følgende elementer:

Det første kameraet ble montert på Hornøya vinteren 2011 og sender nå direkte fra fuglefjellet der. Vi har postet en artikkel fra ekspedisjonen hit for montering av kamera og datalink mellom Hornøya og Vardø. Ta gjerne en kikk.

Spørsmål om tjenesten og interesse om kamera på din destinasjon kan rettes til (tel: 993 34 982) eller (tel: 958 84 825). Vi samarbeider gjerne med flere kommuner, destinasjonsselskap, nasjonalparker, foreninger, andre offentlige instanser og private.